Monday, June 25, 2007

dublin, irlanda

aci estic, a la vora del mar del nord a dublin, a punt de fer la maleta per tornar a casa i escrivint un nou comentari des d'un teclat anglo - per tant, no espereu cap d'accent, c trencada, etc. l'abast de la tecnologia resulta sorprenent encara que el futur no es exactament com ens el contaven a les pel.licules de ciencia ficcio. l'oratge d'aquests dies passats aci ha estat ben semblant al del nostre hivern mediterrani mentre que nomes a dues hores en avio es registren 40 graus. dema en aterrar bufarem per auixar el ponent, potser portem una mica de pluja i tot.
a dublin vaig vindre fa 15 anys i el canvi mes notable es, com a casa nostra, un increment del transit rodat brutal. les bicicletes que en la meua anterior visita eren visibles per tot arreu- molts b&b les oferien en lloguer- han perdut bona cosa d'espai i respecte.
dublin no es una ciutat que done imatge de luxe, les facanes no estan llepades en general i hi ha gust per conservar el que es vell tal i com es, tanmateix es una ciutat carissima en la que el valor de la propietat esta pels nuvols. 1000 euros de lloguer son frequents. 400.000 per una casa ben discreta tampoc, una guiness et costa 4.50€ , 4.95 a temple bar, aixi que donat que a irlanda la reunio al pub amb la pinta davant es el ritual mes quotidia, cada moviment de butxaca fa que et volen 10 minim. ara be, els salaris son tambe mes alts, bastant mes alts, la qual cosa contrasta amb el que passa al nostre estat on en compte de pujar com el ipc es retallen continuament.
la city es facil de coneixer i esta ben concentrada en un espai que es pot recorrer cada dia a peu aixi que en comparacio a altres ciutats anglo es mes recomanable si el teu objectiu es comprar perque a banda d'aixo, hi ha de tot per tots els costats.
ens veiem, dema...

No comments: